kapsel trends 2021

Kapsel trends 2021

Last updated:

Wat doen we in het nieuwe jaar met het haar? De trends die we verwachten om dit jaar zien, zijn vooral natuurlijk. De nadruk ligt op kapsels met weinig onderhoud en waarbij niet teveel gestyled hoeft te worden. De natuurlijke textuur van het haar blijft behouden. Ook de haarkleuren zijn veelal natuurlijk. Hoewel we ook korte en lange kapsels zien, zijn halflange of schouderlange kapsels het meest populair.

#1 Natuurlijke highlights

Je haar eruit laten zien alsof je van een zonvakantie terugkomt is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het verven van je haar kan een ware kunst zijn waarbij fijne highlights aangebracht worden in verschillende tinten en balayage technieken wordt toegepast. Het effect is een combinatie van verschillenden haartinten die heel natuurlijk is. Vooral bruin en donkerblond haar met lichtere highlights zijn populair. Denk ook aan beach waves.

#2 Meer en grotere haaraccessoires

In 2021 zijn haaraccessoires populair. De accessoires mogen groot en opvallend zijn. En één speld is geen speld, dus gebruik er meerdere.

Investeer in kleurige scrunchies, haarbanden, bandanas, en sjaaltjes of maak ze zelf. Bij de haarspelden en haarclips zijn parels nog steeds heel trendy.

#3 Een pony

De pony is dit jaar heel populair. Niet zozeer de rechte, bot afgeknipte pony maar juist de speelse of schuine pony zullen we veel zien. De pony’s zijn speels en piekerig of in laagjes geknipt. Een paar soorten pony’s die opvallen:

Gordijnpony

De gordijnpony past bij lange en korte kapsels en natuurlijk bij de kapsels in laagjes en shag kapsels. De gordijnpony is in het midden korter en wordt aan de zijkanten geleidelijk langer. De gordijnpony omlijst het gezicht waardoor een gordijn-achtig effect ontstaat.

Schuine pony

De schuine pony of lok opzij kan zowel bij lang haar als bij kortere kapsels.

#4 Lagen, laagjes en nog meer lagen

Kapsels in laagjes waren en populair en zullen dat in 2021 blijven. Lang, kort of krullend haar, het kan allemaal in laagjes geknipt worden. De bob kapsels in laagjes blijven ook veel gezien.

haar in lagen
foto: @Shescotti

#5 Het matje

Een trendy variant op het kapsels in laagjes is het kapsel met matje, dat lijkt weer terug van weggeweest. Het matje is een kapsel waarbij het haar aan de zijkanten vrij kort wordt geknipt en in de nek blijft het haar langer.

#6 Crop en pixies

Voor een heel kort kapsel zoals een pixie of een iets langer kort kapsel zoals een crop kapsel moet je lef hebben. Het is wel een idee als je je bob kapsel zat bent.

Pixie kapsel

Een pixie kapsel wordt gekenmerkt door heel kort haar aan de zijkanten en achterkant en is soms iets langer bovenop maar heeft wel een hele korte pony.

Crop kapsel

Een crop kapsel is wat langer bovenop en heeft ook een langere pony. Het haar is in laagjes geknipt en kan op verschillende manieren gestyled en gedragen worden. Het crop kapsel wordt ook door mannen gedragen.