nieuw kapsel kiezen

Kies het kapsel dat bij je past

Last updated:

Een goed gekozen kapsel is belangrijk voor je uiterlijk en je zelfvertrouwen. Een nieuw kapsel kiezen is daarom geen makkelijke opgave en iets dat je weloverwogen moet doen. Vooral als het om grote verschillen in kleur of lengte gaat, is terugdraaien moeilijk.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welk kapsel wil ik?
  • Welke lengte staat me het beste?
  • Wie gaat het knippen?

De volgende 10 tips kunnen je helpen om het ideale kapsel voor jou te vinden:

#1 Vind een goede kapper

Zeker als je je haar in een heel andere kleur wilt verven, een permanent wilt laten zetten of een speciaal kapsel wilt, dan is een een goede kapper belangrijk.

Hoe ga je op zoek naar een kapper:

  • Lees reviews
  • Vraag vrienden en bekenden
  • Zoek naar gespecialiseerde kappers. Zo zijn er bijvoorbeeld kleurspecialisten of kappers die gespecialiseerd zijn in het knippen van krullen.

#2 Past het kapsel bij je gezichtsvorm?

Kies geen kapsel zonder rekening te houden met de vorm van je gezicht. Door het juiste kapsel te kiezen kan je een rond gezicht minder rond laten lijken of een lang gezicht minder lang. Maar kies je een kapsel dat minder goed bij je vorm past, dan kan je kenmerken die je liever wilt camoufleren, juist versterken.

#3 Houd rekening met je persoonlijkheid en lifestyle

Een kapsel kan je excentrieker, hipper, klassieker, ouder of juist jonger laten lijken dan je bent. Kies daarom geen kapsel dat niet bij je karakter of je kledingstijl past.

Het maakt ook uit of je een fanatieke sporter of zwemmer bent, een moeder die ‘s ochtends weinig tijd heeft, een zakenvrouw of iemand met een creatief beroep bent.

#4 Laat je inspireren

Om je te laten inspireren ben je op het internet op de juiste plek. Bezoek sites als Instagram, Pinterest en deze site en sla kapsels op die je aanspreken. Neem je favoriete afbeelding mee naar de kapper.

Houd wel rekening met de textuur van je haar, of je dik of dun haar hebt en natuurijk ook met de andere tips die hier genoemd worden.

#5 Verdiep je in kapperstermen

Verdiep je in de juiste woorden, beschrijvingen en termen om het haar of je kapsel dat je wilt te beschrijven. Zo weet je zeker dat de kapper snapt wat je bedoelt en dat jullie het over hetzelfde hebben.

#6 Dagelijkse tijd die een kapsel vraagt

Houd rekening met de dagelijkse tijd die ene kapsel vraagt. Een kapsel dat iedere dag een föhnbeurt, gestyled of juist met de stijltang behandeld moet worden, kan je veel tijd kosten. Vraag je af of dat in je schema past en of je dat wel kan opbrengen.

Als je al erg droog en/of beschadigd haar hebt, dan is een kapsel dat intensief gestyled moet worden misschien een minder goed idee.

#7 Hoe vaak moet je kapsel bijgeknipt worden?

Het ene kapsel vraagt meer en vaker onderhoud dan het andere. Een korte pixie of strakke bob zal sneller uitgroeien en vraagt vaker om een knipbeurt dan een kapsel in laagjes. Als je je haar in een hele andere haarkleur verft dan die je zelf hebt, zal je een opvallende uitgroei hebben en moet het vaker bijgewerkt worden.

Ben je geen type dat iedere paar weken naar de kapper wil, of het te duur vindt, kies dan een kapsel dan minder