Wat is het verschil tussen een haarmasker, haarolie en haarserum?

Wat is het verschil tussen een haarmasker, haarolie en haarserum?

Last updated:

Bij haarverzorging kan de keuze van de juiste verzorgingsproducten veel verschil maken. Een haarmasker, haarolie of haarserum zijn populaire producten en kunnen je haar voeden, verstevigen, hydrateren en de conditie verbeteren. Maar welk product gebruik je waarvoor? Wat is het verschil tussen een haarmasker, haarolie en haarserum, waar gebruik je het voor en hoe gebruik je het?

1. Haarmasker

Een haarmasker voedt en herstelt beschadigd haar

Een haarmasker bevat krachtige ingrediënten, vitamines en proteïnes. Een masker kan diep in je haar binnendringen en afhankelijk van het soort ingrediënten een specifiek probleem aanpakken zoals droog, beschadigd of dof haar. Ze zijn vooral geschikt om haar dat geverfd of te vaak gestyled is, extra te verzorgen. Koop een kant-en-klaar masker of maak er zelf één met natuurlijke ingrediënten.

Hoe gebruik je een haarmasker?

Een haarmasker breng je aan na het wassen. Breng het masker vooral aan op de lengten en uiteinden aan en niet te dicht op de hoofdhuid. Laat het haarmasker 2-30 minuten (volgens de aanwijzing) intrekken zodat de ingrediënten hun werk goed kunnen doen. Spoel het daarna uit.

Hoe vaak gebruik je een haarmasker?

Je kan een haarmasker 1-2 keer per week na het wassen gebruiken.

Tip: Behandel je haar één van de volgende haarmaskers voor diepe voeding, versterking en herstel.

2. Haarolie

Haarolie, een natuurlijk product om je haar te voeden en te hydrateren

Haarolie wordt al eeuwenlang gebruikt. Natuurlijke oliën zoals kokosolie, arganolie, amandelolie of jojoba-olie zijn rijk aan vitamines, mineralen en vetzuren. Haarolie verzorgt, voedt en hydrateert je haar waardoor het sterker wordt en minder snel uitdroogt. Je haar ziet er gezonder en glanzender uit en is ook beschermd tegen hitte van stylingapparaten.

Hoe gebruik je haarolie?

Door de olie op te warmen, dat kan ook door het tussen je handen te warm te wrijven, trekt het beter in je haar.

Je kan haarolie op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het aanbrengen vóór het wassen en een half uur tot een hele nacht in laten trekken. Daarna was je je haar zoals je het gewend bent. Sommige haarolie is zowel bedoeld om op de hoofdhuid als het haar aan te brengen tegen kwalen als roos of haaruitval. Je kan haarolie ook op vochtig of handdoekdroog haar aanbrengen na het wassen. Vaak zijn een paar druppels genoeg. Het is de bedoeling dat de olie in je haar trekt en het haar niet vet maakt. De olie zorgt ervoor dat je haar minder droog wordt, meer glanst en minder pluist en klit. Je kan dit als je wilt dagelijks doen. Lees wel altijd de aanwijzingen op het product.

Hoe vaak gebruik je haarolie?

Gebruik haarolie voor het wassen eens per week. Gebruik je haar olie voor uiteinden en de punten van je haar dagelijks of naar behoefte. Zeker als je lang of heel lang haar hebt is dit belangrijk.

Tip: Gebruik één van deze haaroliën om voor sterk, gezond en glanzend haar

3. Haarserum

Haarserum helpt je haar te beschermen, glanzen en gaat pluis tegen

Een haarserum vormt een beschermend laagje om de haar heen. Hierdoor beschermt het je haar tegen weersinvloeden of tegen de hitte van styling producten. Haarserum zorgt voor glad en glanzend haar, anti-klit, anti-pluis en helpt gespleten haarpunten te voorkomen.

Hoe gebruik je haarserum?

Breng wat haarserum aan op de uiteinden van droog of vochtig haar aan. Je kan dit zowel ‘s ochtends en ‘s avonds doen.

Hoe vaak gebruik je een haarserum?

Je kan een haarserum dagelijks of naar behoefte gebruiken.

Samenvattend

  • Gebruik een haarmasker om specifieke haarproblemen aan te pakken zoals droog en beschadigd haar of dof haar.
  • Gebruik een haarolie om je haar te versterken en uitdrogen te voorkomen en voor meer glans
  • Gebruik een haarserum voor de dagelijkse bescherming, en tegen klitten, pluizen en voor meer glans