Trend: Extra lang haar

Trend: Extra lang haar

Last updated:

We noemden het al bij de laatste kapsel trends, dat zeemeerminnenhaar een trend is. De laatste tijd zien we steeds meer modellen en actrices met heel lang haar. We hebben het hier niet over een beetje lang haar maar over Rapunzel haar tot op de taille of langer. Voorbeelden zijn Meghan Markle, Victoria Beckham, Jennifer Lawrence, Kim Kardashian.

Hoe snel groeit je haar?

Ultra lang haar, steil of in losse golven, heb je niet zomaar. Als je bedenkt dat je haar gemiddeld 1 cm per maand groeit, dan doe je er al snel 4-5 jaar over om het van schouderlang tot op je taille te laten groeien. Als het al lukt om het zo lang te laten groeien. Hoe lang je haar kan worden is een combinatie van erfelijkheid, gezondheid, haarverzorging en leeftijd. Als je ouder wordt, groeit je haar minder snel, wordt je haar fijner en de anagene fase of groeifase, steeds korter.

Lang haar als een teken van luxe en jeugd

Natuurlijk lang haar is dus niet voor iedereen weggelegd. Maar in deze tijd is er steeds meer mogelijk. Met allerlei kunstgrepen, supplementen, haarextensies en haarverzorging producten kan je veel bereiken. Haar dat beschadigd is door verven en stijlen, kan steeds beter hersteld en verstevigd worden en er zijn ook steeds meer producten die je haar hydrateren en laten glanzen. Dit vraagt wel om regelmatige en dure behandelingen. Lang haar wordt daarom ook wel gezien als een teken van luxe en jeugd.

Snel lang haar met haar extensies

Wie snel lang, langer of dikker haar wil, kan extensies nemen. Denk alleen niet dat je er bent als je één keer extensies laat plaatsen. Je moet elke paar maanden terug om je extensies bij te laten werken. Extensies voor extra lang haar moeten vaak op een aparte manier vastgezet worden vanwege het extra gewicht.

Trend: Extra lang haar

Hoe moet je heel lang haar verzorgen?

Extra lang haar heeft wel wat meer verzorging nodig. Zo is het belangrijk dat de langere uiteinden niet uitdrogen en beschadigen waardoor ze eerder kunnen afbreken. Daarvoor is het nodig om regelmatig vochtinbrengende maskers, haarolie, haarserums en conditioners te gebruiken en af en toe een keratine behandeling te geven.

  • Haarmasker – een haarmasker gebruik je 1-2 keer per week. Het voedt je haar en vormt een beschermend laagje om je haar.
  • Haarolie – is geschikt voor de dagelijkse verzorging en houdt je haar gezond, zacht en soepel en beschermt het tegen uitdrogen. Haarolie dringt diep in het haar, en voedt en herstelt het haar.
  • Haarserum of een leave-in conditioner – vormen een beschermend laagje om het haar en beschermt ook tegen hitte van styling producten. Je kan het één keer per dag of vaker per dag gebruiken. Het zorgt voor glans en gaat pluizig haar tegen. Ze helpen bovendien om klitten tegen te gaan.
  • Keratine behandeling – bij een keratine behandeling wordt proteïne, een bouwstof voor gezond haar, in het haar gebracht waardoor het sterk en minder breekbaar wordt. Een keratine behandeling kan je eens in de 3-5 maanden doen of laten doen.

Het is een goed idee om je haar ‘s nachts te beschermen door het licht te vlechten. Een bijkomend voordeel is dat je er licht golvend haar door krijgt.

Heel lang haar verven is een aanslag op je haar en droogt je haar op den duur uit. Wil je toch een kleurtje, overweeg dan highlights, lowlights of babylights.

Hoe style je extra lang haar?

Lang of extra lang haar heeft vaak weinig styling nodig. Als het gezond is, ziet het er al mooi uit. Het is ook beter voor je haar om het zo min mogelijk te stylen. Als je je haar toch af en toe eens helemaal steil wil maken met de stijltang of slag wilt geven met de krultang, bescherm je haar dan met een anti-hitte product.

Natuurlijk hoef je je haar niet altijd los te dragen. Je kan het vlechten, opsteken, half opsteken in een hoge staart of lage staart dragen.

Lees ook: 15 kapsels voor lang haar met een pony