Je pony laten uitgroeien

Je pony laten uitgroeien

Last updated:

Een pony laten knippen is snel gedaan. Maar als je er weer genoeg van krijgt en je pony wilt laten uitgroeien, dan is daar meer tijd voor nodig. En, wat doe je in de tussentijd met je steeds langer wordende pony? Hieronder geven we ideeƫn om je uitgroeiende pony te camoufleren of weg te werken, zodat je in de tussentijd toch een leuk kapsel hebt.

Hoe lang duurt het om je pony te laten bijgroeien?

Hoe lang het duurt om je pony te laten uitgroeien, verschilt van persoon tot persoon en hangt van een paar factoren af:

  • Hoe kort je pony is
  • Welk model pony je hebt. Een rechte of bot afgeknipte pony is lastiger om uit te laten groeien dan een gordijnpony.
  • Hoe lang de rest van je haar is
  • Hoe snel je haar groeit

Als je ervan uitgaat dat je haar gemiddeld 1 centimeter per maand groeit, dan zal het tenminste een paar maanden duren tot je pony weer op een redelijke lengte komt. Als je lang haar hebt met een pony, duurt het misschien wel twee jaar voor je pony weer op dezelfde lengte is.

Dit is de lastigste periode

Als je net de beslissing hebt genomen om je pony weer bij te laten groeien, dan is het goed te doen. Na 6-8 weken komt er een lastige periode. Dat geldt vooral als je een zware, dikke en recht afgeknipte pony hebt. Na 6-8 weken is het een goed idee om je pony lichter te maken door de onderkant in te laten knippen. Je kan de pony dan makkelijker opzij doen zodat het niet in je ogen hangt.

Een gordijnpony, met lokken opzij is makkelijker om uit te laten groeien. Je kan de pony die steeds langer wordt gemakkelijker aan de zijkanten van je haar laten opgaan.

Oplossingen voor een uitgroeiende pony

*Haarspeldjes of schuifspeldjes

Met schuifspeldjes of haarspelden kan je een pony die te lang wordt onder je haar verbergen. Dat kan je zowel doen bij een scheiding opzij als in het midden. Gebruik eventueel wat gel of haarspray.

Je pony laten uitgroeien
Werk je pony weg met haarspelden

*Draaien of vlechten

Door kleine vlechtjes te maken of je pony mee te draaien met langer haar, kan je je pony hierin verwerken of wegwerken. Bekijk hieronder een voorbeeld met vlechten.

En hier nog drie manieren om je uitgroeiende pony weg te werken door onder andere te draaien en vast te zetten.

#3 Haarband of sjaaltje

Met een haarband, sjaaltje of bandana in je haar, kan je je wat langere pony die je wilt laten uitgroeien, prima in bedwang houden.

Je pony laten uitgroeien