5 Manieren om beach waves in je haar te maken

5 Manieren om beach waves in je haar te maken

Last updated:

Beach waves zijn populair. Na een dagje strand ziet je haar er vaak op zijn best uit. De beach waves of natuurlijke golven die je dan in je haar ziet, krijg je door de combinatie van zon, zout en vocht.

De zon zorgt voor het blekende effect, het zout zorgt voor textuur en de combinatie van water en wind brengt je haar in model.

Hoe krijg je beach waves in je haar?

Maar wat als je niet aan zee woont of het weer er niet naar is en je wilt toch van die leuke golfjes in je haar? Dan kan je ze er op de volgende manieren zelf maken. Er zijn verschillende technieken voor.

Beach waves zijn vooral geschikt voor lang haar of halflang haar.

Wat heb je nodig?

  • textuur spray of zoutspray, om je haar te beschermen
  • krultang of stijltang
  • borstel
  • haarspray of wax spray om je beach wave te fixeren
5 Manieren om beach waves in je haar te maken5 Manieren om beach waves in je haar te maken
LabelM-Sea salt spray om je haar te beschermen tegen hitte en UV.Redken wax spray voor een perfecte, warrige textuur met body 

1. Beach waves met de krultang

Met de krultang kan je mooie losse golven in je haar maken. Bescherm je haar voordat je begint met een spray die beschermt tegen de hitte van de tang. Na het krullen kan je haar losjes uitborstelen.

5 Manieren om beach waves in je haar te maken5 Manieren om beach waves in je haar te maken
Max pro Twist met een doorsnede van 32mm.Babybliss Pro Conische krultang 19-32 mm,

2. Beach waves met de stijltang

De stijltang gebruik je normaal om je haar steil te maken. Door de tang op een speciale manier te bewegen, creëer je snel en makkelijk losse en subtiele beach waves in je haar. Ook hier geldt dat je het beste een spray kan gebruiken om je haar te beschermen tegen de hitte.

5 Manieren om beach waves in je haar te maken5 Manieren om beach waves in je haar te maken
Wahl Cutek stijltang € 41,98Ga.Ma keramische stijltang € 47,68

3. Beach waves zonder hitte door vlechten

Door je haar te vlechten voor je gaat slapen kan je mooie golven in je haar krijgen. De dikte van de vlecht bepaalt hoe grof je wave is. Dikke vlechten zorgen voor grote golven, kleine vlechten voor kleine golfjes. Dat vlechten kan op twee manieren:

  • Door twee of meer gewone vlechten te maken. De slag of golf begint dan op de plek van waaraf je begint te vlechten
  • Door je haar in te vlechten. Dit heeft als voordeel dat de slag of krul dichter op je hoofd begint. Je begint met een gewone vlecht en pakt er telkens een pluk haar bij. Deze methode is te zien in de video hieronder.

4. Beach waves zonder hitte door je haar te draaien

Als je je haar niet wilt blootstellen aan de hitte van je krultang of je stijltang, dan kan je ook deze methode eens proberen. Verdeel je droge haar in plukken en draai ze boven op je hoofd al kleine torentjes. Je steekt ze vast met haarspeldjes.

Je draait ze boven op je hoofd zodat je ermee kan slapen. Zo heb je er geen last van. ‘s Ochtends maak je je haar los en heeft je haar meer volume en mooie beach waves.

Beach waves zonder hitte

5. Waves door te slapen met een haarband

Door een stoffen haarband te nemen en je haar om de haarband te draaien, en ermee te slapen, krijg je mooie beach waves.

5 Manieren om beach waves in je haar te maken5 Manieren om beach waves in je haar te maken
Schuifspeldjes in de kleuren blond, bruin en zwart, 5 cm. Denman styling borstel om je haarmee in model te brengen.