Wel of geen pony laten knippen?

Wel of geen pony laten knippen?

Last updated:

Bij het kiezen van een kapsel heb je een paar mogelijkheden. Je laat je haar aan de voorkant op dezelfde lengte groeien als de rest. Of je knipt het haar voor korter, en je hebt een pony.

Wel of geen pony?

Als je overweegt om een pony te nemen, zijn er een paar dingen die je in je achterhoofd moet houden:

  • Een pony is snel geknipt, maar het kan heel lang duren voor hij weer is bijgegroeid. Je haar groeit zo’n 3/4 of 1 cm per maand, dus reken maar uit…
  • Net als kort haar, vragen kapsels met een pony meer onderhoud. Zo zal je waarschijnlijk elke 2-4 weken je pony bij moeten (laten) knippen.

Lengte van de pony

De lengte kan je zelf bepalen. Die varieert van heel kort, zodat je voorhoofd vrij blijft of langer dan je ogen, waarbij je je haar in een lok opzij of aan twee kanten lokken opzij doet.

Het maakt ook uit waar je pony begint. Je kan alleen de haren rond je voorhoofd kortknippen. Je kan ook je pony al laten

Welke lengte je kiest hangt af van je gezichtsvorm.
Kijk hier welke pony bij welke gezichtsvorm past.

Korte pony

Katie Perry heeft een ovale gezichtsvorm en kan daardoor veel verschillende kapsels hebben. Ze komt ook goed weg met deze kort pony.

Wel of geen pony laten knippen?
Katie Perry – Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Lange pony opzij

Michelle Williams heeft een rond gezicht. Haar korte kapsel met een lange pony opzij brengt haar gezicht mooi in balans en laat haar ogen extra spreken.

Wel of geen pony laten knippen?
Michelle Williams – Tinseltown / Shutterstock.com

Pony die hoog op het hoofd begint

Zooey Deschanel, ook wel bekend als Jess in de serie New Girl draagt altijd een pony die hoog op haar hoofd begint. Zooey heeft een hartvormig gezicht.

Bij een hartvormig gezicht wil je balans brengen tussen de smallere kin en het bredere voorhoofd. De niet te zware pony in laagjes, met de lokken opzij, helpt daarbij.

De pony helpt de aandacht naar de ogen te trekken.

Wel of geen pony laten knippen?
Zooey Deschanel Kathy Hutchins / Shutterstock.com